Dominio Infonacional.com - Contacto Infonacional@gmail.com

320 Fotos Homenaje a Marin y Mota en Mahadahonda - 320 Fotografii omagiu Marin și Motza Mahadahonda pe 13 ianuarie 2013

Reportaje realizado por Fernando Martinez para Infonacional.com
Duminică 15 ianuarie 2012 la ora 12.00 va avea loc la Majadahonda evenimentele organizate pentru a comemora aniversarea a 75 de ani de la moartea în luptă de Motza și Marin, care va fi organizat de hispanici Român Frăția.

Ion Moța și Vasile Marin, membri ai Gărzii de Fier român, ucis în acțiune pe 13 ianuarie 1937 in Majadahonda în timpul bătăliei de la Madrid, în luptele Războiul Civil pe partea naționalist.

Garda de Fier a fost format de către Corneliu Zelea Condreanu și a cerut o apărare a valorilor spirituale și crearea unui om nou, cu sacrificiul ca cheia succesului său. Garda de Fier a fost implicat de la început în Bătălia de la Madrid și a fost 13 ianuarie 1937, în Majadahonda, atunci când Ion Moța și Vasile Marin, s-au lovit de un proiectil.

Organismele mortuar doi căzuți odihnit pe un tren care a plecat de Spania și a trecut prin Franța și Belgia, ajungând la Berlin, pe 6 februarie 1937. De-a lungul modul în care acestea au fost întâmpinați de o mulțime de mari s-au făcut prezenți membri spanioli Falanga și reprezentanți ai Germaniei și Italiei. După trecerea prin Polonia în 9 februarie trenul a ajuns la frontiera cu România și, în loc de a lua cel mai scurt drum spre Bucuresti trenul a luat un ocol prin țară; Bicovina, Transilvania, Oltenia, Muntenia ... până la Bucuresti.

Trenul sa oprit la principalele gări și fiecare a avut loc un act religios de Ion Moța și Vasile Marin, printre mulțimile mari. In Pascani, peste 5000 de fermieri s-au adunat pentru a onora căzut doi, în timp ce în Bacău, au crescut cu 30 de preoți Liturghia ca printre o mulțime uriașă. In Transilvania oprire cel mai important a fost în Cluj, unde Episcopul Nicolae Colan Presidio acte proprii, care completeaza lupta Moța și Marin împotriva barbariei roșu, cu o prezență mare de politicieni și intelectuali locali. 8000 de oameni s-au adunat la Orastie, Mota orașul natal.

Traversarea Carpaților, trenul trece prin Oltenia și Muntenia ajunge la Gara de Nord București în dimineața zilei de 11 februarie 1937. Acesta a avut loc la București, unde cea mai mare paradă și guvernul a ridicat interdicția privind uniformele în spațiile publice. Mii de legionari purtau uniformele lor verzi au așteptat pe sicrie din fața gării. Zeci de mii de bucarestinos alăturat procesiunii prin oraș. Aderă, de asemenea mulți politicieni români, profesori, studenți și diplomați din Spania, Italia și Regatul Germania cu reprezentanți ai partidelor de "fascisti" ale acestor țări.

După o scurtă rugăciune de serviciu în fața sicrie, legionarii a făcut un jurământ de a "Ion Moța și Vasile Marin", unde au jurat să "fie pregătit pentru moarte în orice moment."


Procesiunea a mers la biserica Sf.Ilie-Gorgani in centrul Bucurestiului, unde cadavrele au fost păstrate până înmormântare. Procesiune funerară a fost condusă de membri ai Gărzii de Fier, care umeri sicriele celor doi combatanți.

Moța și Marin au fost îngropate la 13 februarie 1937, în apropiere de sediul mișcării într-un mausoleu special construit pentru ambele. Înmormântare au participat mii de oameni și 400 de preoți. Reprezentantul spaniol Pedro de Prat și Soutzo înainte de îngropare organelor striga numele lui Moța și Marin și toți au răspuns "Prezent".

Ambele au fost lăudat pentru lupta lor pentru credința creștină și să continue să servească drept sursă de inspirație pentru tinerii Român.

10 comentarios:

 1. ¿Y estos quiénes son?

  ResponderEliminar
  Respuestas
  1. Fueron dos dirigentes de la Guardia de Hierro rumana que vinieron a España en el año 1937 para luchar al lado del bando Nacional y que entregaron su vida por la causa.   ¡ARRIBA ESPAÑA!

   Eliminar
  2. ¿Por qué causa?

   Eliminar
  3. La causa anticomunista

   Eliminar
 2. O sea, la causa fascista.

  ResponderEliminar
  Respuestas
  1. Desde luego la causa de la ignorancia, la intolerancia, el materialismo, el ateismo, el estalinismo, las chekas, la mentira, el tiro en la nuca y tantas otras "constructivas" cualidades inherentes a la izquierda ¿española? no era su causa.


   ¡ARRIBA ESPAÑA!

   Eliminar
  2. Has definido perfectamente, aunque con bastantes lagunas, la causa franquista, pero te ha faltado citar sus múltiples crímenes contra la humanidad. No discutas conmigo, Carlitos, que ya hace algún tiempo te di un buen repaso en esta misma web y tuviste que salir con el rabo entre las piernas.

   Eliminar
  3. ¿Ah sí?, y en que momento ocurrió ese "repaso", porque yo no recuerdo haber dado mi brazo a torcer ante ningún BOCAZAS progre. Refréscame la memoria y así me reiré un ratito.

   Sobre los posibles "crímenes" del franquismo te emplazo a que cites los que quieras, por cada crimen (real o inventado) cometido por el bando Nacional hay los mismos O MÁS cometidos por los chekistas republicanos. Y si ya buscamos realmente crímenes contra la humanidad sólo hay que acudir a la historia del comunismo en general, ahí los hay de todas las clases imaginables.


   ¡ARRIBA ESPAÑA!

   Eliminar
  4. copiar y pegar Anonimo,eres mas falso que una moneda de euro

   Eliminar
 3. Actorul Vasile Butnaru: Un hombre puede cambiar nel mundo: CORNELIU ZELEA CODREANU!

  ResponderEliminar

Infonacional es un diario digital patriota y sin complejos